Bevrijdingsvuur estafette 4-5 mei 2018

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Drenthe heeft ons gevraagd of wij, als loopgroep het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Assen willen brengen. Na kort spoedberaad hebben we besloten hier onze schouders onder te willen zetten. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jou voor nodig.
 

Sponsoring reflecterende hesjes weer voor 2 jaar zeker gesteld!


Mede dankzij de sponsoring van onze hoofdsponsor SPORT2000 Van Leeuwen Sport uit Assen en de financiële ondersteuning van 'Stichting Stimulering Leefbaar Assen' (www.stila-assen.nl ) hebben wij wederom reflecterende hesjes aan kunnen schaffen. Wij kunnen hier voorlopig weer 2 jaar mee voorruit.


Veilig hardlopen in het donker is ons een zorg !! Lees hier meer > http://bit.ly/2cRd4px

Deze hesjes worden eenmalig gratis verstrekt.


Voor meer informatie over onze sponsoren:

-Stichting Stimulering Leefbaar Assen

-Van Leeuwen Sport te Assen www.vanleeuwensport.nl Oudestraat 17, 9401EG, Assen (of https://www.sport2000.nl/nl/pages/sport-2000-van-leeuwen)


Ben je nog geen lid van de loopgroep? Je bent van harte welkom, deelname is gratis. Voor bijzonderheden en aanmelden zie onze website www.loopgroepkloosterveen.nl


 

 

1000 meter Testloop op 26 maart 2018

Maandagavond 26 maart was het dan zover, de 1000 meter testloop stond op het programma. De opkomst was grandioos, er hebben 59 lopers een tijd geregistreerd.

Om 19:30 uur is er gestart vanaf de vertrouwde locatie in het centrum van de Kloosterveste. Al warming-upend verplaatste de hele groep zich in een rustig tempo naar de Baggelhuizerplas/Forellenvijver alwaar het parcours was uitgezet. Bij aankomst is er eerst nog een rustig rondje over het parcours gelopen zodat iedereen exact wist hoe het parcours liep en wat hij/zij onderweg tegen kon komen. De bochtjes en heuvels werden goed in het geheugen gegrift.

Maakt de demping van jouw schoenen verschil?

De demping van je schoenen, hoe goed of slecht is de demping in je schoenzolen voor je knie- en enkelgewrichten?

 

Onderzoekers zien keer op keer geen verschil.

Om het verband tussen versleten schoenen en het risico op blessures te bepalen, voorzagen Britse onderzoekers een aantal jaren geleden 24 ervaren lopers van een nieuw paar schoenen. Het lot bepaalde welke soort demping ze onder hun voeten kregen: met air, gel of heuse veren.

Alle proefpersonen liepen enkele keren op hun gloednieuwe schoeisel over een testbaan van twintig meter in een laboratorium, waarbij alle denkbare parameters werden gemeten.

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.