Sporten als het ijs- en ijskoud is? Zeker doen!

Koning Winter heeft vele gezichten. Hij kan ons verrassen met een sneeuwtapijt, maar schudt met evenveel gemak ijzel, mist en regen over ons uit. Nu het weer wat kouder aan het worden is, wilden we je er toch even aan herinneren: lopen in de kou is goed voor je!


Een ding staat echter vast: hardlopen kan altijd, ongeacht de weersomstandigheden. Sporten in de kou versterkt je immuunsysteem en vergroot je zelfvertrouwen, maar kan ook een ander effect hebben op je lichaam. Dit zijn de belangrijkste do’s en dont’s om je te weren tegen de kou.

Sporten als het ijs- en ijskoud is? Zeker doen!

1.Kleed je in laagjes

De eerste laag moet bestaan ​​uit thermo-ondergoed. Dit absorbeert zweet en voert het af. De tweede laag van je hardloopoutfit is idealiter een functioneel hardloopshirt dat je lichaamswarmte reguleert. De derde laag is een jack dat beschermt tegen wind en regen.

2. Goed schoeisel

Voor hardlopen over natte paden of gladde wegen zijn trailschoenen met een robuust profiel aan te bevelen. Daar komt bij dat trailschoenen zijn voorzien van waterafstotend bovenwerk, in combinatie met goede sportsokken blijven je voetspieren en achillespezen lekker warm.

3. Houd je hoofd koel....

… en zet een muts op! Zeker als er een snijdende wind staat. Speciale loophandschoenen houden je vingers warm.

4. Voorkom oververhitting

Je bent goed bezig als je het de eerste kilometer een beetje koud hebt, daarna kom je vanzelf op (de juiste) temperatuur. Als je te dik gekleed bent, bestaat de kans op warmtestuwing. Zelfs als het vriest.

5. Doe een warming-up

Als het buitenshuis guur is, warm dan thuis op. Goede oefeningen zijn touwtjespringen of jezelf opdrukken. Dan kan de kou je niet deren als je naar buiten stapt. Om je spieren voor te bereiden kun je VSM Spiroflor warm bij de warming-up gebruiken.

Bron: runnersworld

 

powered by social2s

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.

 

 

Beste bezoekers,

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Hiernaast staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt voor je medewerking