Wanneer je een poosje niet hebt gelopen, helpt je lichaam om makkelijker terug te komen.

Opnieuw beginnen met hardlopen is gemakkelijker dan je denkt. Als je als runner al een behoorlijke sportieve loopbaan achter de rug hebt, en er even uit lag, keer je gemakkelijker terug dan je denkt. Natuurlijk, misschien ben je iets zwaarder, je hart is iets minder goed in vorm en je pezen en banden zijn stijver en hebben een voorzichtige start nodig.

Toch weet je lichaam nog dat jij eerder over de wegen snelde en hoe je dat het beste kunt doen. Als je weer met lopen begint, weet je dankzij diverse systemen in je lichaam nog goed hoe dat allemaal moest. En dat nog los van de psychologische factor dat het hardlopen, de programma’s, de inspanning en het bijbehorende gevoel voor jou vertrouwd is.

Spieren

Ook je spieren bezitten een soort geheugen. Alsof je een appeltje voor de dorst hebt achtergelaten, waar je ook later nog van profiteert. Hoe langer je die voorraad spiervezels opbouwde, hoe meer je er bij een comeback plezier van zult hebben.

Je spieren hebben bovendien een soort minuscule eiwitfabriekjes aangemaakt, met daarin DNA dat nodig is voor het opbouwen van spiervolume. En ook als je (tijdelijk) stopt, blijven die weefsels intact om weer aan te treden wanneer je opnieuw begint te lopen.

Verder heb je een perfect zenuwstelsel opgebouwd, waarlangs de elektrische signalen reizen die je hersenen op je spieren afvuren. En ook dat systeem bezit je tot in de eeuwigheid. Daardoor zul je je snel weer de juiste spieren met de juiste kracht aan het werk zetten. En dat geldt ook nog eens ook voor het type spier dat geheel los van je wil (bijvoorbeeld) je hart aan het werk zet.

Waar wacht je nog op? Welkom terug in de loopsport.

 

Bron: runnersweb

 

powered by social2s

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.

 

 

Beste bezoekers,

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Hiernaast staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt voor je medewerking