Mijn primeur

Ik heb de estafetteloop als erg leuk ervaren. Toen ik aan had gegeven graag te willen lopen, was ik er eigenlijk nog niet zeker van. Het is wel 155 km van Wageningen naar Assen! De gezelligheid begon al bij de eerste bijeenkomst.

Hier leerde we elkaar al een beetje kennen. Bij de pastaparty is er erg lekker voor ons gekookt en hebben we de laatste details besproken, voordat we op weg gingen naar de dodenherdenking op de Brink. Onderweg probeerde Erik en Talita nog een laatste poging om de led balk aan de praat te krijgen, maar in Wageningen aangekomen hebben we de hoop maar opgegeven.

In Wageningen mochten we eerst het plaatsnaambordje ophalen. Daar begon het avontuur al toen we naar de wc moesten waarvan de deur niet op slot kon en geen verlichting aanwezig was. Eenmaal bij de start hadden we het erg koud en hebben we gezellig bij het koor in een grote hal gezeten. Als 14e plaats mochten wij het bevrijdingsvuur ophalen. Na 1 km lopen kwamen we bij de busjes aan en wenste we het eerste busje veel plezier met hun eerste 12.5 km. Wij stonden 12.5 km verderop om de fakkel (eigenlijk stormlantaarn) van busje 1 over te nemen. Dit ging bij ons alleen niet helemaal vlekkeloos, want wat was nou precies de ontmoetingsplaats… Gelukkig hebben we de plaats op tijd gevonden en konden we ook gaan rennen. Ook al weet je dat 1 km verder is dan je denkt, toch was het eigenlijk nog wel verder dan je al dacht.

Van deze 155 km heb ik enorm genoten. In het busje was het heel gezellig. Onze chauffeur Gerrit kan met de grote bus paadjes en obstakels overwinnen, die ik nog niet eens neem met een heel klein autootje. Van slapen is het niet gekomen (bij mij in ieder geval niet). Ondanks dat wij iemand in de bus hadden die regenwolken bleek aan te trekken, hebben we eigenlijk best goed weer gehad. de fietsers kwamen er alleen iets minder goed vanaf, want die konden niet om de km de bus in om weer even warm te worden. Ik vond het heel mooi om te zien hoe je van de nacht naar de ochtend in loopt.

De bus werd er niet frisser op na de vele kilometers. Gelukkig konden we in de ochtend bij Jan en Annie terecht in hun kantine. Hier hadden ze de koffie al klaar staan en was het heerlijk warm. En hier konden we gebruik maken van het toilet wat ook wel heel goed uit kwam. Hierdoor konden we er weer vol tegenaan tot Assen.

In Assen aangekomen hebben we heerlijke broodjes met soep gekregen bij Jan thuis. Hier konden we ons even opfrissen en onze ervaringen delen. Hierna hebben we de fakkel gebracht naar het bevrijdingsfestival, waar heel veel mensen hebben gezien hoe Jan het bevrijdingsvuur in assen heeft aangestoken.

Ik kijk terug op een hele leuke en geslaagde estafetteloop met de loopgroep van Kloosterveen. Alles was heel goed gepland en uitgewerkt. Echt met militaire precisie is dit voorbereid ;).

Groetjes Alie

 

powered by social2s

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.

 

 

Beste bezoekers,

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Hiernaast staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt voor je medewerking