Een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels.

De oorzaak: irritante wrijving. Hardlopen is een fantastische sport, maar soms schuurt er iets.

 Daar merk je meestal niets van tijdens het sporten, maar na afloop krijg je de rekening gepresenteerd; een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels. De oorzaak: irritante wrijving.

Hoe ontstaat huidirritatie?

Huidirritatie is bijna altijd het gevolg van wrijving die wordt veroorzaakt door repeterend contact van materie op huid. Dat kan variëren van sportbroekjes tot hardloophemdjes, en van sportbeha’s tot hartslagbanden. En laten we er niet omheen draaien: ook volle dijen kunnen langs elkaar schuren en schrijnende plekken veroorzaken.

 

Is er een directe oplossing?

We kennen allemaal middeltjes uit grootmoeders tijd die enige verlichting kunnen bieden, maar die hebben allemaal hun nadelen: talkpoeder stuift en is voor baby's, en vaseline is vet en geeft vlekken. De eigentijdse oplossing voor huidirritatie heet Smoovall, een handzame spray die rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht. Laat het 30 tellen drogen en je kunt gaan doen wat je het liefste doet: hardlopen.

 

Werkt Smoovall echt?

Natuurlijk hebben we Smoovall tijdens het lopen uitgebreid getest. Smoovall brengt een onzichtbare ademende barrière laag aan op je huid en voorkomt zo irritatie. Ook al blijven verschillende delen van de huid elkaar raken, het contactmoment verloopt gladjes en zonder frictie. Hetzelfde geldt voor huid-kleding contact dat dankzij de spray niet leidt tot ruwe of schrijnende huidoppervlakken. Smoovall plakt niet en beschermt de huid vier uur lang, afhankelijk van de intensiteit waarmee je sport. Voor het beste resultaat raden we aan om Smoovall ruim te doseren.

 

Bron: RunnersWeb

image

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.

 

 

Beste bezoekers,

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Hiernaast staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt voor je medewerking