De Grote Clubactie

De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

 

Welke loten zijn te koop?

Er zijn twee soorten loten die verkocht kunnen worden. Er is een lot van € 3,- en een Superlot van € 150,-. Hieronder leggen we uit hoe je deze loten kunt verkopen.

Lot van € 3,-

Dit lot kan op 3 manieren worden verkocht.


1. Verkoopboekje

Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. De machtiging wordt afgegeven door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode.

Voordelen

Kinderen hoeven niet met geld over straat
De verkopers hoeven maar één keer langs de deur

2. Papieren Lot

De papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Lotenkopers betalen contant € 3,- en krijgen een papieren lot. Per lot levert dit € 2,40 op voor de club.

Voordelen

Met deze methode van lotenverkoop ontvangt de club meteen het geld.


3. Online

Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Deze vorm van lotenverkoop is de perfecte manier voor (oudere jeugd) leden om zo makkelijk loten te verkopen voor de vereniging. Iedere verkoper kan zijn persoonlijke pagina delen via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie. Ook voor de vereniging zelf is deze verkoopvorm ideaal. Voor bijvoorbeeld lotenverkoop aan (oud) leden en supporters van de club via e-mail.

Voordelen

 • Een gratis persoonlijke verkooppagina voor de club en de leden
 • Online kopen mensen gemiddeld meer loten dan offline
 • De persoonlijke verkooppagina is eenvoudig te delen via social media en andere online kanalen
 • Je ontvangt een online promotiepakket voor de actie
 • Het online verkoopproces gaat automatisch, geen administratie achteraf

 

 

De Grote Clubactie in Nederland

In 2018 stond de Grote Clubactie voor de 46ste keer centraal bij duizenden verenigingen in de maanden september tot en met november. Als de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van  Nederland.

5.300 verenigingen namen deel aan de Grote Clubactie 2018. 2,9 miljoen loten werden er verkocht en de gemiddelde opbrengst per vereniging was weer hoger dan ooit. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst zelfs met 22% gestegen. Samen met de SupportActie behaalden we een opbrengst van bijna € 11 miljoen voor het Nederlandse verenigingsleven.

Jaarlijks halen ruim 5.300 verenigingen samen bijna 9 miljoen op door hun deelname aan de Grote Clubactie. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging!

 Overzicht 2018    

 

Een lot gekocht?

De trekking van de Grote Clubactie vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december 2019. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- zijn er in de loterij van de Grote Clubactie dit jaar weer veel mooie prijzen te winnen. Bekijk het prijzenpakket van 2019 voor iedereen die een lot heeft gekocht.

 

Prijzen & Uitslag

Wil jij kans maken op de hoofdprijs van € 100.000,-? Vast. Koop dan een lot van de Grote Clubactie. Wanneer je een lot koopt van de Grote Clubactie, steun je een vereniging en maak je zelf kans op mooie prijzen. Dit jaar geven we maar liefst 32.000 prijzen weg. Bekijk het prijzenpakket 2019 om te zien welke prijzen je dit jaar kunt winnen.

Prijzenpakket 2019

De prijzen voor de Grote Clubactie 2019 zijn bekend.

Bekijk hier wat je kan winnen met een lot van de Grote Clubactie 2019: (Heb je nog een oud lot? Je lot van 2018 is geldig tot en met 10-12-2019)

 • 1e € 100.000,-
 • 2e Auto Volkswagen up!
 • 3e Reischeque luxe campingvakantie met Vacanceselect t.w.v. € 2.500,-
 • 4e-5e Fiets Matrabike t.w.v. € 1.000,-
 • 6e-10e Reischeque luxe campingvakantie met Vacanceselect t.w.v. € 750,-
 • 11e-20e 3-daagse minicruise New Castle met DFDS voor 4 personen
 • 21e-30e 3-daagse minicruise New Castle met DFDS voor 2 personen
 • 31e-40e Thermen Bussloo DUO arrangement voor 2 personen
 • 41e-50e Lovers Amsterdam burger/pizza cruise voor 2 personen
 • 51e-162e Thermen Bussloo 2 entreekaarten
 • 163e-237e Lovers Amsterdam rondvaart voor 2 personen
 • 238e-337e Fotocadeau cadeaubon t.w.v. € 30,-
 • 338e-577e Topbloemen cadeaubon t.w.v. € 25,-
 • 578e- 777e Fotocadeau cadeaubon t.w.v. € 15,-

Prijzen op eindcijfers:

 • Laatste 6 cijfers Fiets Matrabike t.w.v. € 250,-
 • Laatste 5 cijfers Snowworld cadeaubon t.w.v. € 110,-
 • Laatste 4 cijfers Masita cadeaubon t.w.v. € 100,-
 • Laatste 3 cijfers Fotoboek Smartphoto
 • Laatste 2 cijfers Greetz cadeaubon t.w.v. € 5,-

De Kansspelautoriteit heeft aan Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen (SNL), waarvan de Grote Clubactie/SupportActie onderdeel is, een vergunning verleend op 6 december 2016 onder kenmerk: 10293. Deze vergunning is geldig voor de periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2021. Voor meer informatie: www.ssnl.nl. Speel bewust, 18+.

De kans op de hoofdprijs in 2018 is gelijk aan 1:2,90 miljoen. De winkans op een prijs in 2018 was 1,13%.

Wijzigingen op het prijzenpakket zijn door de Grote Clubactie te allen tijde voorbehouden. Aan de getoonde uitslagen kunnen geen rechten worden ontleend. De actievoorwaarden staan vermeld in de schriftelijke correspondentie aan de winnaars.

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

SPORT 2000 VAN LEEUWEN; ondersteund ons reeds jaren
in de aanschaf van loopkleding en reflecterende hesjes.

Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van kleding!

 

STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel
ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.

 

 

Beste bezoekers,

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Hiernaast staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt voor je medewerking