Run girl runTrek je hardloopschoenen aan als het regent

 Hardlopen in de koude regen is naar alle waarschijnlijkheid geen favoriete bezigheid van hardlopers.

Toch blijkt uit onderzoek dat hardlopen in de regen wel degelijk voordelen heeft.

De herfstblues 

Het is herfst. Het regent en stormt regelmatig en de blaadjes beginnen van de bomen te vallen. Als je naar buiten kijkt, zie je niets anders dan nattigheid en het is buiten somber en grauw. Het hoort er bij deze tijd van het jaar, maar veel mensen worden er wat somber van.

Ben jij ook in deze periode lusteloos, moe en heb je ’s morgens geen zin om uit je bed te komen? Dat is normaal hoor deze tijd van het jaar. Na een lange periode met veel zon en daglicht worden de dagen weer korter en donkerder. Je zit vaker binnen en hebt misschien gezellig de kaarsjes aan en je nestelt je ’s avonds heerlijk op de bank. Daar kom je niet meer vanaf vanavond!

Deze tijd van het jaar, met die vele regenbuien en stevige wind kost het je veel meer wilskracht om uit die lekkere warme bank te komen en te gaan bewegen. Toch is dat de beste remedie tegen de vermoeidheid en lusteloosheid waar veel mensen dit jaargetijde last van hebben. Bewegen zorgt er voor dat je weer meer energie krijgt en dat je het minder snel koud krijgt straks in de winter en dat je humeur niet naar het vriespunt daalt ;) .

Dus spreek jezelf vriendelijk, maar beslist toe en trek je wandel- of hardloopschoenen aan. Buiten sporten helpt je de herfst en winter stralend en slank door te komen, mooi toch?

9 voordelen van buiten sporten (zoals wandelen of hardlopen):

  1. Het zorgt voor een snellere verbranding. Na het sporten blijft je stofwisseling nog een tijdje sneller verbranden dat is mooi meegenomen als je af wilt vallen.
  2. Het helpt goed tegen stres. De wind waait je hoofd lekker leeg.
  3. Je verbruikt meer energie (calorieën) als het koud is. Je lichaam moet harder werken om je warm te houden en dit kost meer energie  (=calorieën).
  4. Het versterkt je spieren. Hardlopen en wandelen zorgen er voor dat je lichaam weer ‘ strakker’  wordt. Dat is prettig als je afvalt dan zie je er weer strak uit.
  5. Je kunt overal buiten sporten. Op vakantie, op je werk, het maakt niet uit. Een paar goeie schoenen en wat sportkleding is voldoende.
  6. Buiten sporten zorgt voor een betere concentratie. Een wandeling tijdens de lunchpauze geeft je hersenen even frisse lucht, zodat je weer goed gefocust aan het werk kunt.
  7. De doorbloeding in je lichaam wordt bevordert door het sporten. Dit helpt hart- en vaatziekten te voorkomen en is goed voor je algehele gezondheid.
  8. Het is goed voor je spijsvertering. Je darmen worden gestimuleerd door het bewegen.
  9. Het is goedkoop. Het kan zelfs helemaal gratis als je zelf gaat. Het kost je alleen tijd.

Oké, genoeg over de voordelen van buiten sporten. Nu geef ik je nog een aantal tips om het ook goed vol te houden.

3 tips om het buiten sporten vol te houden:

1. Zoek een maatje of sluit je aan bij een club. De kans dat je het volhoudt, is groter als je samen met iemand gaat of met een club. Het is de bekende stok achter de deur. Bovendien is het gezelliger om samen te sporten.
2. Ga op vaste tijden en dagen sporten. Plan deze dagen ook echt in je agenda. Tijd die je bewust hebt vrij gemaakt besteed je ook vaker daadwerkelijk aan sporten. Je kunt dan ook al vast rekening houden met je etenstijd.
3. Geef jezelf de tijd om aan het buiten sporten te wennen. Koop goede warme sportkleding en ga gewoon. Ook als het regent! Maak het sporten leuk en wissel de routes en het tempo regelmatig af.

Kortom: Buiten sporten zorgt er voor dat je minder last hebt van de herfstblues dat je het minder snel koud hebt in de herfst en winter dat je veel meer energie hebt, slanker wordt en dat je een betere conditie krijgt. Tegen zoveel voordelen kun je toch niet op? Kom van die warme bank af, trek je schoenen aan en ga naar buiten! Succes.

P.S. Buiten sporten is maar een klein onderdeel om aan een gezonde leefstijl te werken, waarbij je ook nog eens afvalt.

 

Bron: vrouw-vitaal.nl_7

 

#clubactie #sponsorkliks

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.