Slimmer worden door bewegen | Loopgroep Kloosterveen AssenWe worden echt slimmer van lopen

Er bestaat al langer bewijs dat we slimmer worden van inspanning.

Door in beweging te komen wordt de doorbloeding van onze hersenen gestimuleerd.

Heb je een mentale dip tijdens het werk? Dan zou een rondje wandelen al genoeg zijn om je hersenfunctie te stimuleren. Nieuw onderzoek laat zien dat bewegen nog een extra voordeel heeft voor ons denken: er ontstaan nieuwe zenuwcellen door een speciaal eiwit. Tijdens het sporten produceren onze spiercellen het eiwit cathepsine B. Dit eiwit zorgt ervoor dat de spier zich beter kan herstellen. Nu blijkt dat dit eiwit na inspanning ook via de bloedbaan naar onze hersenen wordt getransporteerd. Hier zorgt het ervoor dat nieuwe hersencellen ontstaan. Met als gevolg een verbeterd geheugen na een aantal weken sporten. Het is zelfs zo dat muizen die niet in staat zijn het eiwit te produceren, trage leerlingen zijn en nieuwe taken snel vergeten.

Bron; running.nl

 

 

 

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.