Dit is de snelste marathon ter wereld en gaat vrijwel 100% bergafwaarts

Met een hoogteverschil van 1.938 meter en afdaling van 4.6% kan je je benen nauwelijks bijhouden in hun race naar de finishlijn.

Sommige lopers zijn steeds weer op zoek naar nieuwe doelen, unieke uitdagingen en toffe avonturen. Ze willen de grenzen opzoeken. PR's verbreken. Niet altijd even makkelijk als je al een prachtige tijd hebt staan, zoals bijvoorbeeld op de marathon. Dus bedachten de makers van deze marathon een oplossing en organiseren het snelste marathonparcours ter wereld. Enthousiast?

World's Fastest Marathon

De makers van de 'World's Fastest Marathon' onthulden onlangs een unieke marathon voor alle lopers die hun PR op de afstand van 42,195 willen verpulveren. Het marathonparcours wordt uitgezet in de Spaanse plaats Granada, Andalusiƫ en loopt (bijna, enkel 1 kilometer is zonder afdaling) 100% bergafwaarts, heeft een hoogteverschil van 1.938 meter en een afdaling van 4.6%. Een ongekend snel parcours waarbij je je eigen benen nauwelijks zal kunnen bijhouden.

Bergaf niet zo simpel als het lijkt

Toch zit er een addertje onder dit Spaanse gras. Want hoewel bergafwaats hardlopen makkelijk klinkt, is het alles behalve ontspannen. Lopers moeten er een goede techniek op nahouden tijdens het afdalen, anders kunnen die ruim 42 kilometer nog wel eens zwaarder worden dan ooit. Tijdens het afdalen komt er een grote druk te staan op de bovenbenen en je houding en pasritme zijn compleet anders dan tijdens alle trainingen hier in de lage landen.

Over de snelste marathon ter wereld

Zie jij het wel zitten en wil je jouw PR verpulveren? Aanmelden voor de World's Fastest Marathon kan nog steeds en vindt plaats op 22 september 2019 in Granada, Spanje. Een startbewijs is onderdeel van een 5-daags tourpakket waarbij accommodatie, transport en wat tripjes door Granada inclusief zijn. En mocht je nog wat benen overhebben, dan kan je ze losgooien op de dansvloer tijdens de afterparty.

 

Bron: runnersworld

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.