10 manieren om je loopdip te overwinnen

Nooit meer met tegenzin je loopschoenen aantrekken met deze tien tips.

 

Iedereen kent het gevoel wel dat je helemaal geen zin meer hebt om te gaan hardlopen: je voelt je opgebrand en moe of je vindt het lopen gewoon helemaal niet leuk meer. Met tegenzin toch je schoenen aantrekken is vaak heel moeilijk. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen!

1. Loop met vrienden

Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen met anderen er niet alleen voor zorgt dat je verder gaat lopen, maar dat je ook dieper kan gaan tijdens je training. Als je steeds alleen traint, is het dus een goed idee om met vrienden te gaan hardlopen of je aan te sluiten bij een club.

2. Korter maar sneller

Altijd hetzelfde rondje in dezelfde snelheid kan snel een dooie boel worden. Probeer daarom steeds verschillende doelen voor jezelf op te stellen. Daag jezelf bijvoorbeeld uit om eens een kortere afstand af te leggen in een hoge snelheid. Snellere trainingen of wedstrijden zijn ten slotte ook handig om je (halve)marathontrainingen een beetje te ‘kruiden’.

 

3. Meer kracht

Veel kilometers lopen kan voor sommigen al snel saai worden. Alternatief trainen kan daar een oplossing voor zijn. Door andere spieren in je lichaam te versterken, verbeter je je houding en kan je weer gemotiveerd raken om te sporten. Om het meest uit je alternatieve training te halen, zou je het best twee keer per week een total-body workout kunnen doen, waarbij je al je spieren in je lichaam aan het werk zet.

4. Omgekeerde route

Het lijkt misschien een suffe tip, maar loop je dagelijkse route eens in de andere richting. Dat geeft een heel andere dimensie aan je training. Je zal verbaasd zijn hoe anders jouw route lijkt.

5. Van het pad af

Durf eens van de gewone paden af te wijken tijdens je training. Een beetje off-road lopen of trailen zorgt ervoor dat je moet focussen op de ondergrond en niet bezig bent met hoe hard je je wel verveelt. Wie weet ben jij wel een echt trailrunning-talent!

6. Loop lokaal

Loop eens een wedstrijd in je eigen dorp of stad. Zo kan je alleen of met dorpsgenoten trainen op het parcours en hoef je ook niet ver te reizen voor een wedstrijd. Op de wedstrijddag kunnen al jouw vrienden je aanmoedigen.

7. Loopvakantie

Koppel inspanning aan ontspanning: zoek een wedstrijd in het buitenland en maak van je reis meteen een vakantie met je gezin of vrienden.

8. Houd het simpel

Doe het even rustig aan, zet je doelen opzij en loop om plezier te hebben! Ga hardlopen wanneer je zin hebt en doe wat je wilt, of dat nu een trage duurloop of een snelle intervaltraining is. Probeer wel genoeg variatie in je trainingsschema te brengen en doe ook minstens een keer per week een lange(re) duurtraining.

9. Slimmer en sneller

Schrijf je in voor een hardloop- of trainingscursus bij een loopgroep. Nieuwe trainingsinzichten kunnen je motivatie een boost geven en een beetje scholing kan natuurlijk nooit kwaad. Samenlopen motiveert en stimuleert.

10. Less is more

Soms behaal je meer voordeel door juist minder te lopen. Ga een of twee keer per week hardlopen en doe op de andere dagen sporten die je ook leuk vindt. Of dat nu zwemmen, fietsen, wandelen of dansen is. Verschillende sporten beoefenen is een goede manier om fit te blijven in een periode waarin je niet of weinig wilt gaan hardlopen.

 

 

Bron; runnersworld

#frissestart

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.