Bevrijdingsvuur Estafetterun van Wageningen naar Assen, evenemententerrein Bevrijdingsfestival DrentheStilstaan bij een moment van een seconde, gedurende 155 kilometer.

In de nacht van 4 op 5 mei brengt Loopgroep Kloosterveen het Bevrijdingsvuur naar Assen. In estafettevorm wordt de fakkel gedragen vanuit Wageningen. Middernacht vertrekken zij en wordt de vlam meegenomen door heel Nederland. Om 13.30 uur ’s middags wordt het vuur ontstoken op het Bevrijdingsfestival in Assen, aan de Baggelhuizerplas. Een mooie hardlooptocht waarbij de lopers, toeschouwers en festivalbezoekers mogen stilstaan bij de oorlog die geweest is, maar ook de oorlog die nu woedt en de vrijheid die wij, hier in Nederland, mogen vieren. Loopgroep Kloosterveen is één van de 200 loopgroepen waarmee het vuur naar 70 festivals wordt verspreidt in Nederland

De 16 leden van Loopgroep Kloosterveen zijn eerst aanwezig bij de dodenherdenking op de Brink in Assen en zullen aansluitend naar Wageningen vertrekken om dan iets na middernacht het bevrijdingsvuur uitgereikt te krijgen van de burgemeester van Wageningen. De estafetterun is 155 km lang en voert ons door Gelderland, Overijssel en Drenthe. Met het aansteken van het vuur op het festivalterrein bij de Baggelhuizerplas zal het Bevrijdingsfestival Drenthe  aanvangen. 

 

Bevrijdingsvuur Estafetterun van Wageningen naar Assen, evenemententerrein Bevrijdingsfestival Drenthe >  Bevrijdingsvuur Estafetterun van Wageningen naar Assen, evenemententerrein Bevrijdingsfestival Drenthe  >  Bevrijdingsvuur Estafetterun van Wageningen naar Assen, evenemententerrein Bevrijdingsfestival Drenthe >  Bevrijdingsvuur

 

#herdenken #bfdrenthe #vrijheid #frissestart 

Twitter
Facebook

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.