Zo verzorg je je huid en spieren optimaal na het hardlopen

Alleen uitlopen is (helaas) niet altijd genoeg...

Na je zware intervaltraining een kwartiertje uitlopen om daarna op de bank te ploffen... Niet altijd de beste keuze.

Soms hebben je spieren namelijk wat extra aandacht nodig na je hardlooptraining. In dit artikel geven wij tips hoe jij je spieren optimaal kunt laten herstellen zodat jij er de volgende dag weer tegenaan kunt.

Rekken en strekken

Wanneer je je cooling down hebt gehad, is het slim om wat statische rekoefeningen te doen. Hou je rekoefeningen 10 tot 30 seconden vast om de opgebouwde spanning van je spieren af te halen. Geen inspiratie? In dit artikel geven wij je de beste rekoefeningen voor na het hardlopen. Om ervoor te zorgen dat je je hele lichaam rekt: Begin bovenaan je lichaam en werk vervolgens naar beneden, op die manier mis je geen spieren.

Foamrol je spieren

Plan regelmatig een bezoekje aan de masseur of de fysio in om je spieren los te laten maken. Maar, na elke training een bezoekje aan de masseur is wat te veel van het goede. Dit kun je ook prima zelf door te foamrollen. Onderzoek toont aan dat deze manier van massage je benen frisser laat voelen voor je volgende run. Rol na het lopen een matje uit en begin weer bovenaan je lichaam. Je rug, je hamstrings en je kuiten kun je gemakkelijk losmaken met een foamroller. Draai vervolgens om, zodat je je bovenbenen ook meepakt. Foamrollen kan ervoor zorgen dat die pijnlijke knopen in je spieren verminderen en het stimuleert de bloedstroom waardoor je spieren weer sneller herstellen.

Magnesium

Magnesium zorgt onder andere voor het verminderen van spierkrampen. Het laat je spieren tot rust komen. Je kunt magnesium via supplementen binnenkrijgen of op je benen smeren door middel van een gel of crème. Dat laatste zorgt voor plaatselijke verlichting van de spier.

Warm en droog

Hier zou je misschien niet meteen aan denken. Maar wanneer je lang blijft rondlopen in je natte (bezwete) kleding, koel je je spieren razendsnel af. Spring dus zo snel mogelijk onder de douche om je spieren warm te houden, dit zorgt voor een betere bloedcirculatie. Een goede bloedtoevoer zorgt namelijk voor de nodige voedingsstoffen voor je uitgeputte spieren en het voert de afvalstoffen die je tijdens je run hebt opgebouwd af. En ja, zelfs op een warme dag is het verstandig om zo snel mogelijk iets droogs aan te trekken voor optimaal spierherstel.

 

#frissestart

Bron: runnersworld

 Zo verzorg je je huid en spieren optimaal na het hardlopen

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.