Drenthe dé hardloopprovincie van Nederland

 

Drentenaren organiseren de meeste hardloopwedstrijden per honderdduizend inwoners.

Hiermee mag Drenthe zich de grootste hardloopprovincie van Nederland noemen. Dat blijkt uit onderzoek van Nederland’s grootste online winkelcentrum beslist.nl, dat onderzocht waar in Nederland het meeste wordt hardgelopen.

In Noord- en Zuid-Holland vinden jaarlijks de meeste geregistreerde hardloopwedstrijden plaats*. Maar als je kijkt naar het aantal hardloopwedstrijden per inwoner, komt Drenthe als grootste hardloopprovincie uit de bus.

 

De provincie telt per honderdduizend inwoners ruim 28 wedstrijden. Dit is een fractie meer dan in Zeeland en bijna vier keer zoveel als in Flevoland, waar het minste aantal hardloopwedstrijden per inwoner plaatsvinden.

Vrouwen bezig met inhaalrace

Nederland telt naar schatting 2,4 miljoen inwoners die ten minste één keer per jaar deelnemen aan een hardloopwedstrijd**. Hiermee zit ons land bij de Europese subtop. Vooral vrouwen gaan steeds meer hardlopen. Hoewel er nog altijd meer mannen dan vrouwen hardlopen, zijn vrouwen een inhaalrace gestart. Deze trend komt ook duidelijk terug in het aanbod van grote merken en webshops, die zich steeds nadrukkelijker op hardloopkleding voor dames beginnen te richten.

Meeste hardloopwedstrijden in januari en in het weekend

De meeste officiële hardloopwedstrijden (426) staan op de kalender in de maand januari. Dit komt onder andere door de vele Nieuwjaarslopen, die vaak gepaard gaan met de goede voornemens van (beginnende) hardlopers. Ook in juni en september worden veel hardloopwedstrijden georganiseerd. In juli, tijdens de vakantieperiode, neemt hardlopend Nederland gas terug.

Zondag hardloopdag

De meeste hardloopwedstrijden vinden plaats in het weekend. Zondag is de populairste hardloopdag, met maar liefst 960 officiële wedstrijden op jaarbasis. Maandag is voor de meeste hardlopers een rustdag, met ‘slechts’ 57 officiële wedstrijden. Wie op een doordeweekse dag aan een hardloopwedstrijd wil deelnemen, heeft op woensdag de meeste opties.

Alle resultaten uit het onderzoek staan in de Hardloop-infographic van beslist.nl.

*Bron: Atletiekunie
*Bron: Running across Europe (2015), een initiatief van het Mulier Instituut en KU Leuven.

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.