Het stof in je huis heeft invloed op je vetstofwisseling en je gewicht

Heb jij overgewicht en snap je niet waarom? Misschien ligt het simpelweg aan het stof in je huis. Onderzoek van de Amerikaanse Duke Universiteit heeft onlangs aangetoond dat een belangrijke receptor in je lichaam (PPARgamma) invloed heeft op het reguleren van de vetstofwisseling in je lijf.Stof in je huis heeft invloed op je gewicht

Al langer is bekend dat een reeks van bekende, vervuilende chemicaliën in ons milieu deze receptor kunnen activeren. Uit deze studie blijkt dat huisstof, waardoor je wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld vlamvertragers en pesticiden, de receptor eveneens aan het werk kunnen zetten.

 

Ja, zo kun je werkelijk dikker worden. Geloof het of niet, goed stofzuigen kan je dus ook helpen om af te vallen en beter te kunnen hardlopen.

Bron: Runnersworld

 

Het stof in je huis heeft invloed op je vetstofwisseling en je gewicht

Er zijn een hoop dingen waardoor je overgewicht kunt krijgen, maar door stof? Dat hadden wij nou nooit gedacht. Een recente studie toont aan dat stof daar wel degelijk een rol in speelt en niet alleen maar ongezond eten en te weinig bewegen. Uiteraard blijven die laatste 2 wel een grote rol spelen bij het aankomen.

Maar terug naar de stof. Het menselijk lichaam bestaat onder andere uit Peroxisoomproliferatorgeactiveerde receptor die de nucleaire receptoreiwitten regelt. Daar valt ook het vetweefsel onder en dus ook de vetstofwisseling. Deze groep doet van alles en nog wat voor je lichaam, waaronder het stimuleren van de aanmaak van vet bij bepaalde triggers. En uit het onderzoek blijkt dat stof één van die triggers is. Zodra er een bepaalde hoeveelheid stof in huis is, krijgt deze groep een melding ‘hey, sla meer vet op’.

Wat kan ik doen?

Het is belangrijk om je huis goed af te stoffen, maar dat alleen is niet voldoende. Een HEPA filter in je stofzuiger is een must om vervuilde lucht met stof niet weer terug het huis in te blazen. Heb je dat, niet dan kun je stofzuigen totdat je een ons weegt. Het vuil gaat dan wel weg, maar je zuigt geen stof.

Verder is het slim om je huid en je huisdieren goed te verzorgen. Veel stof in huis wordt namelijk veroorzaakt door de ‘wezens’ die er wonen. Wanneer je te vaak een douche neemt, ga je maar dode huidcellen aanmaken en verliezen. Ditzelfde geldt voor je huisdier. Je huisdier kun je het beste eens in de 3 weken wassen en zelf het beste om de dag een douche. Zo kan de huid zich verzorgen. Creme je daarna goed in zodat je niet te ‘stoffig’ wordt.

 

Bron: budgi.nl

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.