Maakt de demping van jouw schoenen verschil?

De demping van je schoenen, hoe goed of slecht is de demping in je schoenzolen voor je knie- en enkelgewrichten?

 

Onderzoekers zien keer op keer geen verschil.

Om het verband tussen versleten schoenen en het risico op blessures te bepalen, voorzagen Britse onderzoekers een aantal jaren geleden 24 ervaren lopers van een nieuw paar schoenen. Het lot bepaalde welke soort demping ze onder hun voeten kregen: met air, gel of heuse veren.

Alle proefpersonen liepen enkele keren op hun gloednieuwe schoeisel over een testbaan van twintig meter in een laboratorium, waarbij alle denkbare parameters werden gemeten.


Vervolgens maakten ze gedurende enkele weken ruim driehonderd kilometer op de weg, waarna ze opnieuw werden uitgenodigd voor de labloopjes.

Geen verandering
Tegen de verwachting van de onderzoekers in was er geen enkele verandering in de belangrijkste parameters. Knie- en heuphoeken en de schokbelasting waren op de intensief gebruikte schoenen exact hetzelfde als bij de nieuwe paren. Er werden geen verschillen tussen de drie dempingstechnieken gevonden.

De wetenschappers concludeerden dat lopers hun loopstijl subtiel aanpassen aan de steun en demping van hun schoeisel.
Kies daarom vooral schoenen die jij lekker vindt lopen bij verschillende soorten training.  Maar...........................

 

Waarom zijn goede hardloopschoenen belangrijk?

Wist je dat je tijdens het hardlopen bij elke landing op één voet ongeveer drie keer je eigen lichaamsgewicht op moet vangen? Wil je blessurevrij blijven lopen? Besteed dan zeker aandacht aan je schoeisel. Ga naar een gerenomeerde sportwinkel en krijg uitleg over het belang van goede hardloopschoenen.

Aanmeten van nieuwe schoenen

Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende type schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!. De opbouw van de schoen varieert in lengte- en breedteverhouding, rotatie en het pronatieniveau.

Analyse

Je koopt hardloopschoenen en je bent klaar om te gaan lopen. Toch? Als je zit te wachten op blessures wel. Of als je niet echt wilt presteren. Maar als je lekker wilt lopen, zonder pijn of ongemak, komt er iets meer bij kijken. Niks spannends. Wil je op deskundige wijze nieuwe schoenen aan laten meten? Maak dan een afspraak bij Sport2000 Van Leeuwen. Neem je oude loopschoenen mee! Is je hak altijd als eerste kapot? Zitten je tenen altijd klem? Of slijten je schoenen altijd op een bepaalde plek? Vertel dat dan ook vooral! Op die manier kan gekeken worden of deze ‘klachten’ te verhelpen zijn.

Plezien in hardlopen begint met de juiste schoenen!

Hardlopen is de ideale sport voor iedereen die lekker buiten wil sporten, in een groepje of alleen. Je kunt hardlopen waar en wanneer je wilt, waardoor je het flexibel kunt inplannen en in korte tijd heb je hierdoor een goede work-out. Of je nu hardloopt om af te vallen, je conditie te verbeteren of aan een van de vele hardloopevenementen wil deelnemen, het is voor iedereen toegankelijk en bovendien erg gezond.

Hardlopen is niet voor niets een populaire sport in Nederland! Je moet dit natuurlijk wel doen op de juiste schoenen, teneinde (vaak langdurige) blessures te voorkomen. De sportspecialisten van SPORT 2000 gaan bij het maken van de schoenenkeuze zorgvuldig te werk.

We doen eerst een intakegesprek, waarin we bespreken hoe vaak en hoe lang je loopt en op welke ondergrond. Verder willen we weten of je ooit blessures hebt gehad. Vervolgens kijken we naar je voeten, of je bijvoorbeeld platte of holle voeten hebt en wat we kunnen doen om dit eventueel te corrigeren. Tenslotte voeren we een loopanalyse uit, waarbij we je looppatroon analyseren en kijken of er behoefte is aan een correctie tegen bijvoorbeeld overpronatie. Gebaseerd op al deze informatie kijken we welke schoen het beste bij je past. Je zult ervaren dat de gekozen schoenen direct een goede hardloopervaring bieden.

Naast hardloopschoenen heeft SPORT 2000 een uitgebreid assortiment aan hardloopkleding en accessoires van topmerken als Nike, adidas en ASICS. PS: Neem je oude loopschoenen mee naar de winkel, dan bekijken wij het slijtpatroon!

 

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.