Nooit! Je kunt zelfs op latere leeftijd beginnen met hardlopen.

Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.Leer goed hardlopen, zodat je nog lang kunt genieten van de voordelen. Alle atleten weten dat ze minder gaan presteren naarmate de jaren vorderen. Het goede nieuws: de gemiddelde loper zal pas echt grote verschillen gaan zien na zijn vijftigste levensjaar.

 

Lopers die pas rond hun 35ste beginnen, zullen in de daaropvolgende jaren nog veel progressie kunnen maken. Het is nooit te laat om te beginnen, en als je op de juiste manier traint, kun je het verval van je lichaam langdurig uitstellen.

Zelfs bij onderzoeken onder bejaarden bleken de beginners in die categorie nog veel baat bij hun loophobby te hebben.

Adviezen naarmate je leeftijd vordert.

 • Kwaliteit
  Als je je training minder zwaar wilt maken, bezuinig dan op kilometers, niet op snelheid. Intensiteit en snelheid hebben een groter effect op je prestaties en algehele fitheid.
 • Balans
  Je trainingsprogramma moet uitgebalanceerd en gevarieerd zijn. Doe een keer per week enkele tempoversnellingen van 200 meter (sneller dan je 5-kilometertempo) en wissel dat af met intervallen over afstanden tot 1000 meter (5-kilometertempo) en 20-minutenloopjes die langzamer zijn dan je 10-kilometertempo. Verder doe je langere afstanden in een traag duurlooptempo.
 • Blessurepreventie
  Let op dat je genoeg herstel inbouwt. Rekken kan helpen, mits goed uitgevoerd.
 • Kracht
  Ouder worden gaat onvermijdelijk gepaard met een afname van je spiermassa. Een paar keer per week fitness of krachttraining kan dit proces aanmerkelijk vertragen.
 • Gelijkmatigheid
  Volg het gehele jaar een consistent trainingsprogramma, in plaats van rigoureus van start te gaan. Zo voorkom je mogelijke blessures als gevolg van overtraining.

Bron: runnersweb

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.