Perfecte trainingsweek

Het is waardevol om structuur in je wekelijkse trainingen aan te brengen. Je vindt hier hoe je de perfecte hardloopweek ontwerpt! Een systematisch opgebouwd programma houdt je gemotiveerd en gezond.

Tips voor een waardevolle trainingsweek: Wat is je plan voor je volgende looptraining?

Je loopt waarschijnlijk op gevoel, dat wil zeggen zo ver en zo snel (of langzaam) als je zin en tijd hebt. Dat is op korte termijn prima, maar het kan waardevol zijn om iets meer structuur in je wekelijkse trainingen te brengen. Het juiste plan helpt je gemotiveerd te blijven, de juiste mix van trainingen te doen om je fitheid op te bouwen met een minimum aan blessurerisico, en met genoeg hersteltijd om vermoeidheid te vermijden.

Hieronder vind je hoe je de perfecte hardloopweek ontwerpt.

Wat moet je opnemen?

Je ideale week bevat een langere duurloop om je uithoudingsvermogen op te bouwen, een heuveltraining om je kracht te verbeteren en een ‘sociale’ training met je loopvrienden voor het plezier. Voeg alleen een snelheidstraining toe als je doel is om harder te gaan lopen.

Wanneer hardlopen

Als je om de andere dag hardloopt, krijgt de ‘zwakke schakels’ – je knieën, voeten of heupen – de tijd om te herstellen. Plan de trage lange duurlopen in het weekend, als je meer tijd hebt. Werkdagen zijn ideaal voor de kortere heuvel- en sociale trainingen, bijvoorbeeld dinsdag en donderdag. Als je snelheidstrainingen doet, is het essentieel om een rustdag voor en een hersteldag na deze trainingen te nemen.

Wanneer uitrusten

Hoewel je jezelf op de niet-hardloopdagen niet hoeft in te spannen, kan het toch lekker zijn om iets sportiefs te doen. Dat kan je geestelijke energie geven, je houding verbeteren en vet verbranden. Kies een activiteit die je kuitspieren niet vermoeit, zoals aquajoggen, wandelen, fietsen, of rustig bewegen op de elliptische trainer.

Variatie in je weken

Je kunt elke week hetzelfde programma aanhouden en daarbij, als opkikker voor je motivatie, wel wat variëren in je route of trainingspartners. Maar als je een ambitieus doel voor ogen hebt, zoals een eerste wedstrijd of een nieuwe afstand, wissel dan de intensieve weken – compleet met heuveltrainingen, lange duurlopen en snelheidswerk – af met rustige weken waarin je enkele sociale trainingen en één doelgerichte training opneemt.

 

 

Bron: runnersweb

 

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.