16 lopers van loopgroep Kloosterveen brengen het vuur van Wageningen naar Assen

Ook dit jaar is het ons als 16 lopers van loopgroep Kloosterveen gelukt om het vuur van Wageningen naar Assen te brengen. We begonnen onze tocht met een heerlijke pastaparty bij Jan thuis. Met dank aan Agnes en Hanneke.
Van daaruit gingen we in twee bussen naar de dodenherdenking. We liepen mee met de stille tocht vanaf de Jozefkerk tot bij het provinciaal gedenkteken. Daar hielden we onze 2 minuten stilte. Toen gauw in de bussen richting Wageningen. De sfeer zat er al snel goed in bij beide bussen! Mede dankzij alle lekkere dingen in onze snacktas! Klaargemaakt door Judith en Coriene.
In Wageningen aangekomen mochten we in de rij staan tussen alle andere loopgroepen die het vuur kwamen halen. We waren gelukkig snel aan de beurt en renden de eerste kilometer samen naar de geparkeerde bussen mét de brandende fakkel. Het vuur mocht vanaf daar met ons mee in de stormlantaarn. De tocht onderweg in estafettevorm verliep soepeltjes. We mochten uitrusten bij camping De Stadsgaten in Rouveen. Eenmaal weer in Assen kregen we een heerlijke kop soep.
Het laatste stuk werd het vuur per fakkel richting het festivalterrein gebracht. Daar mochten we het vuur doorgeven aan de verschilmaker, zij opende met het aansteken van de grote vlam het festival.
Het was weer enorm genieten dit jaar. Trots dat ik mocht deelnemen hieraan! Op naar volgend jaar 😉
 
Talita
 

We zijn er bijna!

De fakkel is in Assen!
We nemen een kleine pauze, daarna rennen we inclusief de fakkel met de hele groep naar de Baggelhuizerplas.
De fakkel hebben we gisteravond opgehaald uit Wageningen en in estafettevorm naar Assen gebracht. Het vuur heeft de hele nacht gebrand.
Het was weer een mooi avontuur, dat soepel is verlopen.

Kom je zometeen ook kijken hoe het bevrijdingsvuur op het podium van het Bevrijdingsfestival wordt ontstoken?
Tot straks!
 
Coriene
 

80 Loopgroep halen het bevrijdingsvuur uit Wageningen

Vanacht om 24u krijgen 80 loopgroepen in Wageningen, voor het hotel van de vrede, het vuur van de vrijheid overhandigd. Ruim 1500 lopers, waaronder ook lopers van Loopgroep Kloosterveen, brengen d.m.v.een estafetteloop het Bevrijdingsvuur naar hun gemeente. Voor onze lopers betekent dit dus dat ze van Wageningen naar Assen hardlopen. Op 5 mei wordt om 12 uur het Bevrijdingsvuur aangestoken in Assen, met de door onze lopers opgehaalde' vuur van de vrede', wat de start is van het bevrijdingsfestival.
Een traditie die in 1948 is ontstaan, toen het vuur van de stranden van bayeux in Normandie naar Nederland is gebracht. Hardlopers uit Eindhoven hebben het vuur al rennend naar Wageningen gebracht. Sindsdien brengen hardlopers ieder jaar het vuur van de vrede naar hun eigen gemeente.

Dit jaar loop ik zelf niet mee, maar samen met een hardloop maatje hebben we vanmorgen eerst de broodjes en beleg opgehaald bij Bakker Bart Assen. Vervolgens de rest van de boodschappen gedaan, broodjes gesmeerd en de lunch, of beter gezegd nacht- /ontbijt tassen klaargemaakt.
Voor alle toppers die vanacht gaan rennen, heel veel plezier en succes!
 
Judith
 
 
De afbeeldingen zijn te zien via het menu > Afbeeldingen > Bevrijdingsvuur Estafette Afb > 2022