1000 meter Testloop op 26 maart 2018

Maandagavond 26 maart was het dan zover, de 1000 meter testloop stond op het programma. De opkomst was grandioos, er hebben 59 lopers een tijd geregistreerd.

Om 19:30 uur is er gestart vanaf de vertrouwde locatie in het centrum van de Kloosterveste. Al warming-upend verplaatste de hele groep zich in een rustig tempo naar de Baggelhuizerplas/Forellenvijver alwaar het parcours was uitgezet. Bij aankomst is er eerst nog een rustig rondje over het parcours gelopen zodat iedereen exact wist hoe het parcours liep en wat hij/zij onderweg tegen kon komen. De bochtjes en heuvels werden goed in het geheugen gegrift.

Bij de finish kon men nog snel even kijken wat men de vorige keer (4-9-2017) gelopen had om toch vooral te proberen een scherpere tijd neer te zetten. De start was een 'massa-start' maar na een aantal honderden meters werd het niveau duidelijk en werd de groep een lang lint met lopers. Bij de finish aangekomen stonden de tijdwaarnemers al te wachten om de tijden door te geven. Vervolgens konden de lopers zelf hun tijd noteren op het gereed staande scorebord. In verband met de mogelijke regenval was er een party tent opgezet waar het scorebord droog onder stond. Na afloop werd opnieuw in 1 groep teruggelopen naar de Kloosterveste waar de training werd afgerond. We hebben vele positieve reacties gehoord, het is zeker voor herhaling vatbaar.

De testloop is geen wedstrijd, maar bedoeld om zelf te zien welke progressie je doormaakt na een aantal maanden bij ons getraind te hebben. Wij zijn voornemens om dit na de zomervakantie te herhalen en deze testloop 2x jaarlijks terug te laten komen in onze trainingen.

Voor meer afbeeldingen zie onze fotogalerij.

 

 

 

Het parcours van de testloop