Bevrijdingsvuur estafette 4-5 mei

 - - -
-

Bevrijdingsvuur estafette

Bevrijdingsvuur estafette van 4-5 mei

Beste Bezoeker, doe je mee?


Gisteren heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival Drenthe ons gevraagd of wij, als loopgroep, het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Assen willen brengen. Na kort spoedberaad hebben we besloten hier onze schouders onder te willen zetten. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jou voor nodig.
 

Bevrijdingsvuur estafette:

Ieder jaar wordt aan het begin van het festival, om 12 uur, het bevrijdingsvuur ontstoken. Dit is een groot en belangrijk onderdeel van het festival. Het vuur wordt dan ook ieder jaar op de avond van 4 op 5 mei traditiegetrouw opgehaald in Wageningen.

bevrijdingsvuur fakkelOm dit vuur op te halen zoekt het bevrijdingsfestival Drenthe een loopgroep. Een loopgroep die het leuk lijkt om de vlam op te halen in de avond van 4/5 mei en om deze naar het festival in Assen te brengen. Deze groep mensen mag dan ook de fakkel overhandigen op het podium en het bevrijdingsvuur ontsteken zodat het Bevrijdingsfestival van start kan en de vrijheid gevierd kan worden. Een zeer belangrijke en eervolle taak.
 

Wie hebben we nodig:

  • Minimaal 8 lopers
  • 2 - 4 fietsers, om de lopers te begeleiden
  • Chauffeurs voor de begeleidende busjes
  • Een aantal verzorgers voor de catering en massage
 

Wat staat je te wachten:

De gehele afstand is ongeveer 150 kilometer die we in estafette vorm willen gaan lopen. De 8 lopers worden verdeeld in 2 groepen van 4 lopers. De 4 lopers wisselen elkaar voortdurend af waarbij ze ongeveer 1-1,5 km hardlopen en daarna weer in het busje plaatsnemen. Nadat de andere 3 lopers hebben gelopen, is loper 1 weer aan de beurt. Dit gaat +/- 30-35 km zo door waarna de andere groep van 4 lopers deze estafette loopt. Groep 1 heeft dan een iets langere rust. Je loopt dus geen lange stukken maar voortdurend 1-1,5 km gevolgd door rust. Detail invulling gaan we het later wel over hebben, maar dan heb je ongeveer een idee.

Wij hebben dit als loopgroep in 2007 ook gedaan en waren toen op 5 mei rond 10:30 uur terug in Assen. Dus ruimschoots op tijd om het bevrijdingsvuur te kunnen ontsteken.  we doen het voor ..................

Enige getraindheid is wel wenselijk omdat je het lopen, afgewisseld met rusten niet moet onderschatten. Als gemiddelde snelheid moet 5 tot 5,5 minuut per kilometer toch wel haalbaar zijn. Gezien de laatste testloop is er voldoende potentieel.
Als je twijfelt maar wel erg enthousiast bent geraakt en graag dit unieke evenement wilt meebeleven, geef je dan wel op want we hebben ook andere vrijwilligers dan lopers nodig. We kunnen uiteraard ook afwisselen van loper/fietser/chauffeur.

Indien je geïnteresseerd bent stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan wat je het liefst wilt doen, en wat je tweede keus is.
 

Meer informatie:

https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/vieren/bevrijdingsvuur 
of op: https://bevrijdingsvuur.nl/activiteiten/nationale-bevrijdingsvuurestafette/

Onderaan deze nieuwsbrief een aantal foto's uit 2007. 

--------------------------------

Overig nieuws:


--------------------------------
Graag weer tot ziens aanstaande maandagavond tijdens de training om 19:30. (ook 2e paasdag)

Met vriendelijk groet,

Audri, Simon, Albert, Nico en Jan
www.loopgroepkloosterveen.nl


 

Foto's bevrijdingsvuur estafette 2007

 
          Voor de run pasta party bij Piet-Jan                  5 mei rond 10:30 terug in Assen

 
 - - -
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Uitschrijven
Powered by AcyMailing