Een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels.

De oorzaak: irritante wrijving. Hardlopen is een fantastische sport, maar soms schuurt er iets.

 Daar merk je meestal niets van tijdens het sporten, maar na afloop krijg je de rekening gepresenteerd; een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels. De oorzaak: irritante wrijving.

Hoe ontstaat huidirritatie?

Huidirritatie is bijna altijd het gevolg van wrijving die wordt veroorzaakt door repeterend contact van materie op huid. Dat kan variëren van sportbroekjes tot hardloophemdjes, en van sportbeha’s tot hartslagbanden. En laten we er niet omheen draaien: ook volle dijen kunnen langs elkaar schuren en schrijnende plekken veroorzaken.

 

Is er een directe oplossing?

We kennen allemaal middeltjes uit grootmoeders tijd die enige verlichting kunnen bieden, maar die hebben allemaal hun nadelen: talkpoeder stuift en is voor baby's, en vaseline is vet en geeft vlekken. De eigentijdse oplossing voor huidirritatie heet Smoovall, een handzame spray die rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht. Laat het 30 tellen drogen en je kunt gaan doen wat je het liefste doet: hardlopen.

 

Werkt Smoovall echt?

Natuurlijk hebben we Smoovall tijdens het lopen uitgebreid getest. Smoovall brengt een onzichtbare ademende barrière laag aan op je huid en voorkomt zo irritatie. Ook al blijven verschillende delen van de huid elkaar raken, het contactmoment verloopt gladjes en zonder frictie. Hetzelfde geldt voor huid-kleding contact dat dankzij de spray niet leidt tot ruwe of schrijnende huidoppervlakken. Smoovall plakt niet en beschermt de huid vier uur lang, afhankelijk van de intensiteit waarmee je sport. Voor het beste resultaat raden we aan om Smoovall ruim te doseren.

 

Bron: RunnersWeb

image