Op zondag 4 september zijn we van plan om weer te gaan wadlopen met leden van de loopgroep Kloosterveen. Wadlopen naar Ameland is een leuke en avontuurlijke tocht die voor iedereen vanaf 12 jaar met een redelijke conditie goed te doen is. Lijkt het je leuk om dit jaar ook mee te lopen geef je dan op via email

Als familieleden of kennissen ook mee willen lopen is dat prima, geef aub even aan met hoeveel mensen je komt.

 

We gaan op zondag 4 september.

Deze tocht vertrekt om 07.15 uur vanaf Holwerd. Wellicht kunnen we samen rijden, daarom verzamelen we om 05:30 uur zondagmorgen zodat we tijdig kunnen vertrekken naar Holwerd. Afstand Assen - Holwerd is +/- 1 uur en 15 minuten, dan nog even parkeren en een kwartier voor vertrek melden bij de organisatie, kost best wel enige tijd.
De kosten van € 25,00 kun je 's morgens cash voldoen aan Jan. Hij zal je ook aanmelden bij de organisatie. We verzamelen in de parkeergarage onder de kloosterveste.

Na het wadlopen komen we aan op de zuid-zijde van Ameland. We lopen dan over het eiland naar het Noordzeestrand. Daar kun je van kleding wisselen en de blubber van je afspoelen in het grote bad wat voor ons gereed staat. Ze noemen dit bad ook wel de Noordzee :) . Ter plekke staan tractoren met wagens te wachten die ons voor +/- 4,00 euro naar het Noordzeestrand ter hoogte van Nes kunnen brengen. Je mag dit stuk ook lopen/rennen, maar houd er rekening mee dat dit 11 km naar Nes is en 13 km naar de pier, daarnaast heb je ook je bagage bij je.


De vorige jaren gingen we dan gezellig in Nes nog even iets met elkaar eten om vervolgens de boot terug te nemen (bootovertocht zit bij de prijs in).
Meestal zijn we zo rond 18:00 uur wel weer terug in Assen. Een mooie dag om zeker eens mee te maken.

Enthousiast geworden? Geef je bij ons op en klik hier.  Laat aub tijdig weten of je meegaat. Er zijn 10 oversteekkaarten gereserveerd. Dat kan altijd meer/minder worden, maar wel zolang de voorraad strekt!

Benieuwd naar vorige editie's? Klik hier en bekijk onze foto galery.  Informatie over het wadlopen, kledingadvies, afstand etc kun je lezen op, www.wadloop.nl . (nb laat je niet afschrikken door de gestelde zwaarte van deze tocht, leden van de loopgroep zijn prima in staat gebleken dit aan te kunnen).