Nomineren Drentse Sporters van het jaar

Wie draagt u voor als sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar?

Inmiddels is het een traditie dat de gemeente Assen haar sporters en jonge talentjes in het zonnetje zet op het moment dat zij een knappe prestatie hebben behaald. Daar besteedt de gemeente ook dit jaar weer aandacht aan, maar wel iets anders dan u gewend bent.

Wat niet veranderd is, is dat iedereen kandidaten aan kan leveren van sporters die een knappe prestatie hebben behaald. Dus wie draagt u voor als sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar?

Nieuwe opzet door verbinding met Sportgala Drenthe

Dit jaar kent ook het Sportgala Drenthe een andere opzet dan voorgaande jaren. Input vanuit de Drentse gemeenten vormt de basis voor het provinciale gala. Iedere gemeente, waaronder dus ook Assen, kan per categorie 1 genomineerde aandragen. Uiteindelijk zijn er dan 12 genomineerden in iedere categorie. Op deze manier is dit als het ware de grote finale en zijn sporters uit alle gemeenten vertegenwoordigd. Het Sportgala Drenthe vindt plaats op 18 februari 2016 in De Bonte Wever in Assen.

Kandidaten aanmelden?

De gemeente Assen roept iedereen op kandidaten aan te dragen die wat hem of haar betreft een nominatie verdienen en kans moeten maken op de titel Drents sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar.

Kent u kandidaten binnen uw school, vereniging, vriendenkring, familie etc. die absoluut een nominatie verdienen voor de sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar? Meld deze dan nu aan! Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar . Kijk voor meer informatie op www.assenbeweegt.nl.

Wanneer alle aanmeldingen binnen zijn nomineert een Asser jury vervolgens in iedere categorie 1 sporter of ploeg voor het Sportgala Drenthe. Alle aangedragen kandidaten ontvangen vanuit de gemeente Assen een klein aandenken.

Aansluitend kan er van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari gestemd worden door het publiek om samen met een topsportjury en een journalistenjury te bepalen wie Drents sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van 2015 mag worden. De bekendmaking van de winnaars van het Sportgala Drenthe vindt plaats op 18 februari in De Bonte Wever. Kijk voor meer informatie op www.sportgaladrenthe.nl.

 

Wie kunt u aanmelden?

U kunt kandidaten aanmelden voor de volgende titels:

  • Sportman van het jaar.
  • Sportvrouw van het jaar.
  • Sportploeg van het jaar.
  • Sporttalent van het jaar (18 jaar of jonger).

Voorwaarde is dat de kandidaten op het moment van hun behaalde prestatie woonachtig waren in de gemeente Assen. Bij de categorie sportploeg moet het gaan om een ploeg van een Assense sportaanbieder.

Let op: Het aanmelden van kandidaten kan tot maandag 18 januari 2016.

Vermeld bij uw aanmelding:

  • Uw eigen naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
  • De na(a)men van de persoon of ploeg die u aanmeldt.
  • In welke categorie de aanmelding valt.
  • De contactgegevens van degene die u aanmeldt (e-mailadres en telefoonnummer).
  • Geef in het kort aan waarom u vindt dat uw aangedragen kandidaat een prijs verdient. Lever, als dat mogelijk is, een foto aan van de kandidaat die u heeft voorgedragen.

 

Uitreiking van de Sportkanjers gekoppeld aan de Nationale Sportweek

Voorgaande jaren kregen Sportkanjers voorafgaand aan de Sportverkiezingen sportcertificaten uitgereikt. Dit keer worden de sportcertificaten aan de Sportkanjers tot 13 jaar uitgereikt tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 24 september 2016. Door dit te verbinden aan de Nationale Sportweek kan nog meer het belang van sport en bewegen voor jeugd onder de aandacht worden gebracht tijdens een week die bol staat van sportieve activiteiten. De organisatie van deze feestelijke huldiging is in handen van AssenBeweegt! van Vaart Welzijn.

Alvast hartelijk bedankt voor het aanleveren van kandidaten!

Nomineren Drenthse Sporters van het jaar