Eindejaarsbijeenkomst op maandag 19 december 2016 AFP FYSIO /  AFP SPORT

Loopgroep Kloosterveen heeft traditiegetrouw haar jaarlijkse afsluiting gehouden op de laatste trainingsdag voor de kerstdagen. Dit jaar waren wij te gast bij het team van Bob Stoker, eigenaar van AFP FYSIO / AFP SPORT.

Wij werden ontvangen en welkom geheten door Dick Bastiaannet, werkzaam bij AFP FYSIO / AFP SPORT. Tijdens de koffie en cake heeft Jan teruggeblikt op een sportief 2016 en namens alle leden de loopbegeleiders bedankt en een kado aangeboden. Alle vier loopbegeleiders hebben een lange tight met opdruk van de Loopgroep en Sport2000 VanLeeuwen ontvangen. Iedereen heeft kunnen bijdragen in de kosten middels de welbekende donatiebus. Mocht je niet aanwezig zijn geweest en alsnog willen bijdragen aan het gezamenlijke geschenk voor de loopbegeleiders, dan mag je een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL26 ASNB 0709231520 t.n.v. ASN Loopgroep Kloosterveen.

 

Na de rondleiding door het nieuwe gebouw van AFP FYSIO hebben we een voorlichting en demonstratie gekregen van Lennard over echografie en blessures. Hij heeft ons live mee laten kijken naar een echo van de achillespees van één van de aanwezigen.

Daarna kregen we een voorlichting van de sportarts Baukje Wiersma. Zij is werkzaam in de praktijk van AFP FYSIO / AFP SPORT en heeft ons verteld wat een sportarts voor ons kan betekenen. Waar eindigt fysiotherapie en wanneer neemt een sportarts de behandeling over? Hoe kun je in contact komen met de sportarts, etc, etc? De sportarts is er niet alleen voor blessures maar kan ook verplichte sportkeuringen (parachutespringen, sportduiken, etc) verzorgen. Baukje is werkzaam bij Sportgeneeskunde Drenthe, met locaties in Emmeloord, Meppel en Assen. Zij is één dag in de week in Assen aanwezig bij AFP FYSIO / AFP SPORT en werkt nauw samen met de fysiotherapeuten aldaar.

Vervolgens heeft Dick Bastiaannet ons iets verteld over de onderbeenklachten. Dick is Sportpodoloog en kan je alles vertellen over hardlopen, hardlooptraining, het juiste schoeisel en heel belangrijk, hoe je het beste kunt lopen en trainen.
Dick heeft ons in de Achilles Qliniek van AFP Fysio / AFP Sport rondgeleid en aangegeven waarvoor je bij hem terecht kunt. Dit zijn: achillespeesklachten, hielspoor, runnersknee, jumpersknee, scheenbeen(vlies) ontsteking, zweepslag, sportpodologie, loopanalyse (met behulp van looplab). En hij verzorgt ook sportmassage.

Als laatste heeft Els Boersma (fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut i.o.) toegelicht hoe blessures kunnen worden behandeld met Dry Needling. Uiteraard werd ook hier een vrijwilliger gevraagd. Els heeft live een kuit/achilleshiel blessure behandeld met Dry Needling. Erg interessant om dit eens van dichtbij mee te maken.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde, gezellige en informatieve avond. Bob Stoker en zijn complete team; nogmaals hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en bijdrage aan de jaarafsluiting van Loopgroep Kloosterveen.

Beeldimpressie via onze pagina Afbeelding