Hardlopen is goed voor je seksleven

 

Mensen die regelmatig hardlopen hebben een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen. Daarnaast geeft regelmatig sporten je libido een boost en verlaagt het juist de kans op impotentie. We zetten alle feiten uit recente onderzoeken voor je op een rijtje, en komen eigenlijk maar tot één conclusie: Hardlopen is goed voor je seksleven!

 

  • In een Brits onderzoek onder ruim 1500 deelnemers geeft driekwart aan meer van seks te genieten na een loop. Ruim 80 procent denkt dat hardlopen bijdraagt aan een beter seksleven en meer dan 90 procent zegt zelfs dat hardlopen het zelfvertrouwen in de slaapkamer vergroot.
  • In hetzelfde onderzoek vindt meer dan de helft dat seks voor de wedstrijd de race niet beïnvloedt. Over dit fenomeen gaan echter een hoop verhalen de ronde. Er is dan ook nog maar weinig onderzoek gedaan naar het effect hiervan. Dat seks voor de wedstrijd slecht voor je zou zijn is een stelling die vooral afkomstig is uit de wat agressievere sporten. Want een ‘ontlading’ zou bij mannelijke sporters ook tot een ontlading van testosteron. Andere atleten stellen juist dat seks zorgt voor de broodnodige ontspanning.
  • Tijdens de seks worden meer kilocalorieën verbrand dan tijdens een wandeling. Hardlopen blijkt echter de beste keuze, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Quebec die het energieverbruik bekeek. Tijdens de seks verbrandden de mannen zo’n 4,2 en de vrouwen 3,1 kilocalorieën per minuut. Met hardlopen verbranden mannen gemiddeld 9,1 kilocalorieën per minuut, bij vrouwen was dit 7,1. Dit is beduidend meer dan tijdens de seks.
  • Uit een een onderzoek aan de Harvard Universiteit blijkt dat mannen die ouder zijn dan vijftig en minstens drie uur in de week hardlopen, dertig procent minder kans hebben op impotentie dan mannen die niet of nauwelijks sporten.
  • Mannen die meer bewegen hebben betere erecties en een actiever seksleven dan mannen die weinig of geen lichaamsbeweging nemen, zo stelt een nieuwe studie. Mannen die verklaarden veel te bewegen bleken ook een drukker seksleven te hebben, ongeacht hun ras. Mannen die minder beweging hadden, bleken seksueel minder te functioneren.
  • Het hebben van een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen, bleek ook al uit een ander Brits onderzoek. Opvallend in het onderzoek is echter dat een kwart van de lopers aangeeft ze lopen om te kunnen flirten met het andere geslacht. Deze trend heet ‘flunning’, een samentrekking van ‘flirten’ en ‘running’. Meer dan een derde van deze groep zegt dat ze een conversatie begonnen met iemand van het andere geslacht tijdens het lopen: 

 

“Lopen is een goede gelegenheid voor single joggers om buiten te komen en zo de ware te vinden.”

 

Bron: runmagazine.nl

powered by social2s