Mijn primeur

Ik heb de estafetteloop als erg leuk ervaren. Toen ik aan had gegeven graag te willen lopen, was ik er eigenlijk nog niet zeker van. Het is wel 155 km van Wageningen naar Assen! De gezelligheid begon al bij de eerste bijeenkomst.

Hier leerde we elkaar al een beetje kennen. Bij de pastaparty is er erg lekker voor ons gekookt en hebben we de laatste details besproken, voordat we op weg gingen naar de dodenherdenking op de Brink. Onderweg probeerde Erik en Talita nog een laatste poging om de led balk aan de praat te krijgen, maar in Wageningen aangekomen hebben we de hoop maar opgegeven.

In Wageningen mochten we eerst het plaatsnaambordje ophalen. Daar begon het avontuur al toen we naar de wc moesten waarvan de deur niet op slot kon en geen verlichting aanwezig was. Eenmaal bij de start hadden we het erg koud en hebben we gezellig bij het koor in een grote hal gezeten. Als 14e plaats mochten wij het bevrijdingsvuur ophalen. Na 1 km lopen kwamen we bij de busjes aan en wenste we het eerste busje veel plezier met hun eerste 12.5 km. Wij stonden 12.5 km verderop om de fakkel (eigenlijk stormlantaarn) van busje 1 over te nemen. Dit ging bij ons alleen niet helemaal vlekkeloos, want wat was nou precies de ontmoetingsplaats… Gelukkig hebben we de plaats op tijd gevonden en konden we ook gaan rennen. Ook al weet je dat 1 km verder is dan je denkt, toch was het eigenlijk nog wel verder dan je al dacht.

Van deze 155 km heb ik enorm genoten. In het busje was het heel gezellig. Onze chauffeur Gerrit kan met de grote bus paadjes en obstakels overwinnen, die ik nog niet eens neem met een heel klein autootje. Van slapen is het niet gekomen (bij mij in ieder geval niet). Ondanks dat wij iemand in de bus hadden die regenwolken bleek aan te trekken, hebben we eigenlijk best goed weer gehad. de fietsers kwamen er alleen iets minder goed vanaf, want die konden niet om de km de bus in om weer even warm te worden. Ik vond het heel mooi om te zien hoe je van de nacht naar de ochtend in loopt.

De bus werd er niet frisser op na de vele kilometers. Gelukkig konden we in de ochtend bij Jan en Annie terecht in hun kantine. Hier hadden ze de koffie al klaar staan en was het heerlijk warm. En hier konden we gebruik maken van het toilet wat ook wel heel goed uit kwam. Hierdoor konden we er weer vol tegenaan tot Assen.

In Assen aangekomen hebben we heerlijke broodjes met soep gekregen bij Jan thuis. Hier konden we ons even opfrissen en onze ervaringen delen. Hierna hebben we de fakkel gebracht naar het bevrijdingsfestival, waar heel veel mensen hebben gezien hoe Jan het bevrijdingsvuur in assen heeft aangestoken.

Ik kijk terug op een hele leuke en geslaagde estafetteloop met de loopgroep van Kloosterveen. Alles was heel goed gepland en uitgewerkt. Echt met militaire precisie is dit voorbereid ;).

Groetjes Alie