Afdrukken

Volgend jaar graag weer!

Ik heb de hele ervaring met betrekking tot de bevrijdingsloop als positief ervaren. Doordat je samen gezellig begint met een pasta-party zet je direct de sfeer in een gezellige modus. De pasta was heerlijk en na twee borden was het tijd voor uitbuiken om vervolgens gezamenlijk naar het centrum van Assen te gaan.

Ik vond het mooi om de stille tocht mee te lopen om vervolgens de herdenkingsceremonie bij te wonen. Het is mooi om de avond op deze manier te beginnen. Je wordt direct bewust gemaakt waarom wij, naast het sportieve aspect, meedoen aan deze estafetteloop.

Eenmaal in Wageningen aangekomen is het een kwestie van geduldig zijn en, nadat we aan de verplichtingen hebben voldaan, klaar maken om te gaan beginnen. Het eenmaal beginnen met de estafette is een heerlijk gevoel nadat je een lange tijd hebt uitgekeken naar de start. Doordat we elkaar om de kilometer afwisselden was het een uitdaging om de tempo hoog te houden wat ik erg leuk vond.  Je voelt en hoort bij iedereen het enthousiasme en de samenhorigheid. Met elkaar hebben we één doel:
‘Het vuur overbrengen naar het mooie Assen binnen de gestelde tijd.’

Het hardlopen, de weerselementen bestrijden het overleven van de klok is een gave uitdaging om als collectief aan te pakken. Dit hebben we met een super groep mensen perfect gedaan. Het sportieve element werd door een ieder goed ingevuld en elkaar enthousiasmeren heb ik als leuk ervaren.

Het hardlopen is gaaf om te doen wanneer je midden in de nacht vertrekt en in de loop van de estafette de zon ziet opkomen. Ter hoogte van Staphorst kwam de zon op en liepen we in een super mooi natuurlijke omgeving langs het water Assen en de zon tegemoet. Dat moment zal mij altijd bijblijven. Ondanks de vermoeidheid gaf de opkomende zon en een mooie blauwe lucht mij voldoende energie om de tempo er in te houden.

Ik ben een gave en sportieve uitdaging rijker waar ik dankbaar voor ben.

Groet, Tino