Sporten als het ijs- en ijskoud is? Zeker doen!

Koning Winter heeft vele gezichten. Hij kan ons verrassen met een sneeuwtapijt, maar schudt met evenveel gemak ijzel, mist en regen over ons uit. Nu het weer wat kouder aan het worden is, wilden we je er toch even aan herinneren: lopen in de kou is goed voor je!

Het strava Segment van de Loopgroep Kloosterveen. De afstand is exact 1000 meter. Als je dit segment loopt of in je loop opneemt en je maakt gebruik van de Strava hardloop App, dan kun je de snelheid vergelijken met andere lopers die dit segment ook hebben gelopen. Wij zullen dit parcours een aantal keren per jaar met de loopgroep op de maandagavond gaan lopen.

Houd rekening met deze richtlijnen als je wilt beginnen met hardlopen.

Anita vraagt: Ik ben echt een beginner. Ik wil graag gaan hardlopen, maar er is zoveel informatie dat ik niet weet wat wel en wat niet nuttig is. Kun je me gewoon wat basale informatie geven? Wat heb ik precies nodig om te gaan hardlopen?

[Verslag van Coriene]

Geen training?


Één keer per jaar is er op de maandagavond geen training. Dan is iedere deelnemer van de loopgroep uitgenodigd voor de eindejaarsbijeenkomst. Dit keer werden we ontvangen in de sportkantine van de MFA Kloosterveste. Hier werden we welkom geheten door Jan Koning.

In 2018 hebben wij de bevrijdingsvuur estafette op 4/5 mei van Wageningen naar Assen verzorgd. Het was een groot succes met veel enthousiaste deelnemers. De manier waarop wij als Loopgroep Kloosterveen hier invulling aan hebben gegeven is bij de organisatie (Bevrijdingsfestival Drenthe) niet onopgemerkt gebleven. Dat is dan ook de reden dat wij gevraagd zijn om dit nogmaals te organiseren, maar ons ook direct voor 2020 - het 75jarig jubileum - te commiteren.