Wist je dat hardloopschoenen gemiddeld tussen de 1.000 en 1.200 kilometer meegaan? Oftewel: als je gemiddeld twintig kilometer per week loopt, is dat al na een jaar. Ook als je de schoenen weinig of nooit gebruikt neemt de demping af. Door vocht, luchtinwerking en temperatuurverschillen wordt het materiaal in de schokdempende tussenzool hard of soms heel sponzig. De demping neemt aanzienlijk af waardoor je meer kans op blessures hebt. Iets wat je als hardloper absoluut wilt voorkomen.

hardloopschoen goedkoop kopen bij vanleeuwensport assen

Je ziet niet altijd aan je schoen of ze aan vervanging toe zijn.

Veel lopers denken dat de schoen vervangen moet worden als de zool versleten is, maar dat klopt niet. Trek je schoenen dus gewoon even aan en voel de stabiliteit en de flexibiliteit. Als je er niet zeker van bent of je nog door kunt lopen op je schoenen, kom je gewoon even bij VanLeeuwenSport in Assen langs voor een keuring van jouw hardloopschoenen. We checken jouw loopstijl en adviseren je over het beste moment voor vervanging. Natuurlijk zeggen we het ook gewoon als je er nog veilig mee door kunt lopen.

 

Als lid van de loopgroepkloosterveen krijg je bij aankopen op niet afgeprijsde artikelen altijd 10% korting bij VanLeeuwenSport .

powered by social2s