Start jij binnenkort met de voorbereiding op een wedstrijd? Er zijn vier onderdelen die in ieder trainingsschema terugkomen. Voor welke afstand je ook traint.

Rust
Een rustdag is een dag waarop je niet loopt. Punt. Geef je spieren echt de tijd om te herstellen, zodat ze weer helemaal fris zijn voor de volgende training. Je kunt beter twee dagen heel goed trainen en twee dagen rust nemen, dan vier middelmatige dagen afwerken met een sluimerende vermoeidheid. Rustdagen zorgen bovendien voor een mentale pauze, zodat je ook geestelijk weer fris terugkomt.happy feet voorbereiding op een wedstrijd icm training schema advice loopgroep kloosterveen assen

 

Rustige duurlopen

Deze trainingen gaan soepel en gemakkelijk. Je moet met het grootste gemak een gesprek kunnen voeren. Je voelt misschien dat je veel sneller kunt, maar het is essentieel om dat juist niet te doen. Dat is vaak erg lastig, maar echt: bewaar je energie voor de zwaardere trainingen.

Advertentie
 
 


Lange duurlopen
Rustige lange duurlopen zijn bedoeld om je uithoudingsvermogen te vergroten. Omdat ze zo veel tijd in beslag nemen, worden ze vaak in het weekeinde gepland. Je kunt ze ook gebruiken als generale repetitie voor de wedstrijd, door bijvoorbeeld het drinken onderweg goed onder de knie te krijgen. Of om je nieuwe schoenen te proberen. Of gewoon, om doorzettingsvermogen op te doen.

Snelheid
Tijdens deze trainingen loop je snel over afstanden die een stuk korter zijn dan je wedstrijdafstand. Soms even snel als je wedstrijdtempo, soms zelf sneller. Zo verbeter je de kracht van je hart-longsysteem, de efficiëntie van je bewegingen en je mentale gehardheid voor de fasen waarin het moeilijk wordt.

 

Bron: RW

 WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR:

 

  Run2Day Assen
Ceresstraat 7 | 9401DP Assen
0592-300 607 |

Alle leden ontvangen bij Run2Day Assen 10% korting op kleding en nieuwe schoenen!

 Sponsorkliks

Help ons aan meer inkomsten.
Zoals jullie misschien weten is onze vereniging aangesloten bij SponsorKliks. Wij worden door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat wordt het bedrag hoger.

Via Sponsorkliks kom je op een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze vereniging een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze webpagina op SponsorKliks kan je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook!  Hier lees je meer.

Alvast bedankt voor je medewerking

 

 

 

 STILA ASSEN; heeft ons in 2016 en 2018 financieel ondersteund in de aanschaf van reflecterende hesjes.